تحقیق مهاجرت، حاشیه نشینی و امنیت اجتماعی شهرها

تحقیق مهاجرت، حاشیه نشینی و امنیت اجتماعی شهرها تحقیق مهاجرت، حاشیه نشینی و امنیت اجتماعی شهرها

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 9927 KB

تعداد صفحات : 36

بازدیدها : 320

برچسبها : مهاجرت شهری حاشیه نشینی تحقیق

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه و مقاله تحقیقاتی بررسی مهاجرت، حاشیه نشینی و امنیت اجتماعی شهرها

تحقیق و مقاله بررسی مهاجرت، حاشیه نشینی و امنیت اجتماعی شهرها

مقدمه :

مهاجرت بی رویه به شهرها و گسترش حاشیه نشینی در قرن گذشته و قرن اخیر از معضلات مهم شهرهای بزرگ جهان، بخصوص در کشورهای در حال توسعه می باشد، که پیامدهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی متعددی به دنبال داشته است.

این دو پدیده جمعیتی و شهری اگر در راستای هم قرار گیرند و به هم پیوند بخورند، قطعاً مشکلات و پیامدهای منفی مضاعفی را برای یک جامعه بخصوص شهرهای بزرگ به دنبال خواهند داشت.

از آنجایی که علل حاشیه نشینی را نمی توان خارج از چارچوب علل مهاجرت بخصوص مهاجرت روستا به شهر بررسی کرد، می بایستی آنها را به طور توأمان مطالعه نمود. چرا که از یک طرف عوامل دافعه (Pushfactors) در روستا موجب تخلیه این واحدهای جمعیتی و مولد می گردد و از طرف دیگر عوامل جاذبه (Pull factors) آنها را به سوی شهرها کشانده و سربار جامعه شهری می نماید.

برای بررسی نقش این فرآیند در مسائل شهری و بخصوص امنیت اجتماعی شهرها لازم است دلایل مهاجرت، تیپ مهاجران و خصوصیات آنها و همچنین وضعیت مناطق حاشیه نشین شهرها و ساکنان آنها مورد توجه قرار گیرند. چرا که بخش اعظم بزهکاری ها، جرم های مشهود و نامشهود و جنایاتی که در این کانونهای جمعیتی اتفاق می افتد و یا ساکنان آنها در سطح جامعه مرتکب می شوند، ناشی از ساختار فیزیکی، فرهنگی، جمعیتی و اقتصادی این نواحی و ساکنان آنها می باشد.

علل مهاجرت روستا به شهر

برای هر حرکت که منجر به مهاجرت و در نهایت سبب حاشیه نشینی می شود می توان عوامل مختلفی را ذکر نمود که در بین آنها دو عامل اساسی دفع کننده و جذب کننده اهمیت بیشتری دارند.

مایکل تودارو تصمیم به مهاجرت از روستا به شهر را تابع دو متغیر اصلی جذب و دفع می داند:

1- تفاوت فاحش درآمد شهر و روستا (دافعه)

2- احتمال دستیابی به نوعی اشتغال در شهر (جاذبه)

به نظر تودارو یک روستایی در برابر امکان بیکاری در شهر و یا روستا، بیکاری در شهر را بر می گزیند چرا که چشم انداز آینده شهر روشن تر از روستا می باشد.

صاحب نظران رشته های مختلف، علت های زیادی را برای این فرایند شوم برشمرده اند که همه ی آنها به نوعی مکمل همدیگر بوده و تنها زوایای ناخوشایند از بین رفتن تدریجی روستاها را به تصویر می کشد. انگیزه های اقتصادی، فرهنگی، روانی و عاطفی، طبیعی، اداری، سیاسی و حکومتی، جهانی و غیره که به برخی اشاره خواهد شد.

نظریات اقتصادی مهاجرت بیشتر بر تفاوت شاخص های اقتصادی مانند سطح درآمد، اشتغال، تفاوتهای مکانی و... تأکید دارند.

از دیدگاه اکولوژیکی و در تحلیل اکولوژیکی جغرافیایی مهاجرت، عوامل اکولوژیکی روستا (آب و خاک و...) و موضع جغرافیایی روستا مؤثر می باشند که حتی بر عوامل اقتصادی هم تأثیر زیادی دارند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید