دسته : محیط زیست
فرمت فایل : word
حجم فایل : 92 KB
تعداد صفحات : 88
بازدیدها : 546
برچسبها : آلودگی محیط زیست حذف آلاینده ها گیاهان
مبلغ : 8800 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق آلودگی محیط زیست و تاثیر گیاهان در جلوگیری از آن؛ بررسی دو گیاه عشقه (Hedera colchica) و کلم زینتی (Brassica oleracea) به عنوان تصفیه کننده هوا
آلودگی محیط زیست یکی از بزرگترین، یا حتی بزرگترین و حادترین معضل جهان امروز است. آسیب های بی شمار ناشی از آلاینده های گوناگون بر سلامتی انسان، زیست بوم ها و انواع موجودات زنده، توجه دانشمندان و محققان نقاط مختلف دنیا را به خود جلب نموده است.
تحقیقات متعدد جهانی نشان داده اند که یکی از موثرترین، پایدارترین و ارزان ترین راهکارهای تصفیه محیط زیست و جلوگیری از افزایش آلودگی آن، تصفیه گیاهی محیط زیست (Phytoremediation) است. درمان گیاهی محیط زیست یا بهبود محیط زیست توسط گیاهان، فناوری زیستی جدیدی است که امروزه در نقاط مختلفی از جهان مورد توجه و استقبال قرار گرفته است. در این روش، گیاهان دارای قابلیت جذب آلاینده ها به مقدار زیاد و انباشتن آنها در خود (گیاهان Phytoremediator)، در مناطق آلوده کاشته می شوند و با جذب آلاینده ها یا تبدیل آنها به فرم های بی خطر، باعث پالایش محیط زیست در مقیاس وسیع می گردند. برخی از گونه های گیاهی به طور طبیعی دارای این توانایی هستند و برخی دیگر با روشهای مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی و پس از تیمارهای گوناگون، این قابلیت را به دست می آورند، که البته روش اخیر، روشی پرهزینه و مستلزم فرایندهای متعدد و پیچیده می باشد. این فناوری جدید همچنان در حال توسعه است و دانشمندان و محققان در تلاش برای دستیابی به روش های ارزان قیمت تر و پایدارتر می باشند.
در این تحقیق، دو گیاه عشقه (Hedera colchica) و کلم زینتی (Brassica oleracea) که طبق تحقیقات انجام شده در برخی کشورها، جزء گیاهان تصفیه کننده محیط زیست شناخته شده اند، از نظر قابلیت جذب آلاینده های هوا و وجود یا عدم وجود تغییرات آناتومیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ناشی از آلودگی هوا مورد مطالعه قرار گرفته اند.
آلودگی محیط زیست، مانند هر تنش دیگری، به صورت یک فشار انتخابی بر جمعیت عمل می کند و روابط رقابتی بین افراد را به نفع افراد مقاومتر نسبت به عامل صدمه رسان (در اینجا، آلاینده ها) تغییر می دهد و منجر به بروز پاسخ های تکاملی می گردد.
در رابطه با تنش آلودگی، سه مرحله تغییر جمعیتی تشخیص داده شده است. در مرحله اول فقط ژنوتیپ های بسیار حساس، از جمعیت حذف می شوند. در مرحله دوم، همه به جز ژنوتیپ های بسیار مقاوم، از جمعیت حذف خواهند شد. و در مرحله آخر، آنهایی که باقی مانده اند با یکدیگر زاد و ولد می کنند و در بین زاده های آنها، ژنوتیپ هایی حتی مقاومتر از ژنوتیپ های والدی به وجود می آیند که در نهایت انتخاب می شوند و به حیات خود ادامه می دهند.
اینکه کدامیک از مراحل فوق الذکر در یک جمعیت برقرار شود، به عوامل متعددی از جمله شدت فشار انتخابی (شدت آلودگی)، دامنه تنوع ژنتیکی جمعیت، و زمان تولید مثل بستگی دارد....
گیاهان در طول تاریخ حیات بر روی این کره خاکی از اهمیتی فوق العاده و غیر قابل انکار برخوردار بوده و هستند. این موجودات سبز، اعمالی را انجام می دهند که هیچ موجود دیگری قادر به انجام آنها نیست، اعمالی که برای سایر موجودات زنده، اهمیتی حیاتی دارند.
یکی از نقش های گیاهان که امروزه در نقاط مختلف جهان بسیار مورد توجه دانشمندان و محققان و حافظان محیط زیست قرار گرفته است، تصفیه یا بهبود محیط زیست توسط گیاهان است. این مبحث که phytoremediation نام دارد، با توجه به آلودگی روزافزون کره زمین و صدمات فراوان ناشی از انواع آلاینده ها بر اکوسیستم ها و بر سلامت موجودات زنده مختلف، از جمله انسان، از اهمیت بسزایی برخوردار گردیده است.
انواعی از گونه های گیاهی وجود دارند که قادر به جذب آلاینده های مختلف از هوا، آب و خاک و انباشتن آنها با غلظت های بالا در اندام های خود هستند و بدین ترتیب باعث تصفیه محیط می شوند. همچنین برخی از این گیاهان قادر به سمیت زدایی و تبدیل عناصر سمی به فرمی غیر سمی می باشند. گیاهانی که به طور طبیعی در خاک های غنی از فلزات سنگین یا محیط های دارای غلظت های بالای عناصر آلاینده ز ندگی می کنند طی دوران طولانی تکامل، ساز و کارهای بیوشیمیایی ای را به دست آورده اند که آنها را قادر به جذب عناصر سمی به مقادیر زیاد نموده است. بررسی ها ثابت کرده اند که غلظت این عناصر در چنین گیاهانی بیشتر از غلظت آنها در گیاهان غیر انباشته کننده ای است که در مجاورت آنها و در همان محیط روییده اند. از تکنیک حذف آلاینده ها از محیط توسط گیاهان در بسیاری از مناطق آلوده، مثل معادن متروک، مناطق جنگلی، محل های تجمع گسترده زباله های شهرداری و فاضلاب ها استفاده شده است. اثرات چشمگیری در این زمینه درنواحی آلوده مشاهده شده است. ...
قبل از دانلود تحقیق فهرست مطالب آن را مرور کنید.
فصل اول
مقدمه
اهمیت موضوع پژوهش و پیشینه آن
آلودگی هوا و آلاینده ها
آلاینده های گوگردی
آلاینده های نیتروژنی
ازن
فلوئور
پراکسی استیل نیترات (PAN)
باران های اسیدی
فلزات سنگین
اثرات آلودگی هوا بر گیاهان
عوامل موثر برمیزان آسیب پذیری نسبت به آلودگی هوا
عوامل محیطی:
اثرات آلاینده های گوناگون بر گیاهان
اثرات آلاینده های نیتروژنی
اثرات زیست محیطی ازن
اثرات زیست محیطی فلوئور
اثر زیست محیطی پراکسی استیل نیترات (PAN)
اثرات زیست محیطی باران های اسیدی
اثرات زیست محیطی فلزات سنگین
اثرات آلودگی محیط بر روابط بین گونه ای
اثرات آلودگی محیط بر جوامع گیاهی
پاسخ های تکاملی گیاهان نسبت به آلودگی
تاثیر گیاهان بر آلودگی محیط زیست
معرفی گونه های گیاهی مورد پژوهش
کلم زینتی؛ Brassica oleracea
عشقه؛ Hedera colchica
فصل دوم
مواد و روشها
سنجش رنگیزه های فتوسنتزی
سنجش کلروفیل
سنجش کاروتنوئیدها
سنجش فعالیت آنزیمها
روش استخراج آنزیمی
سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز
سنجش فعالیت آنزیم پراکسیداز
سنجش پروتئین
بررسی تشریحی
فصل سوم
نتایج
نتایج حاصل از سنجش میزان رنگیزه های فتوسنتزی
نتایج حاصل از سنجش میزان کلروفیل
نتایج حاصل از سنجش کلروفیل در گیاه کلم زینتی
نتایج حاصل از سنجش میزان کاروتنوئیدها
نتایج حاصل از سنجش غلظت کاروتنوئیدهای موجود در بافت برگی کلم زینتی
نتایج حاصل از سنجش میزان کاروتنوئیدهای برگی در گیاه عشقه
نتایج حاصل از سنجش میزان فعالیت آنزیم ها
نتایج حاصل از سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز
نتایج حاصل از سنجش میزان فعالیت کاتالازی در برگهای گیاه کلم زینتی
نتایج حاصل از سنجش میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز
نتایج حاصل از سنجش فعالیت پراکسیدازی دربرگهای گیاه کلم زینتی
نتایج حاصل از سنجش میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز در گیاه عشقه
نتایج حاصل از سنجش پروتئین
نتایج حاصل از سنجش میزان پروتئین در برگهای گیاه کلم زینتی
نتایج حاصل از سنجش غلظت پروتئین در برگ های گیاه عشقه
نتایج حاصل از بررسی های تشریحی
فصل چهارم
بحث در نتایج
اثر آلودگی هوا بر غلظت رنگیزه های فتوسنتزی
اثر آلودگی هوا بر میزان کلروفیل
اثر آلودگی هوا بر میزان کاروتنوئیدها
اثر آلودگی هوا بر فعالیت آنزیم ها
اثر آلودگی هوا بر میزان پروتئین
اثر آلودگی هوا بر ساختار تشریحی
فاقد منابع (این تحقیق شامل چند منبع است که درون متنی آورده شده اند)