دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 23 KB
تعداد صفحات : 28
بازدیدها : 302
برچسبها : مدیریت منابع انسانی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلفایل دانلودی حاضر پروژه ای تحقیقاتی جهت بررسی مدیریت منابع انسانی (مرور سابقه علمی و مبانی نظری) می باشد که در ادامه بخشهایی از متن آن آورده شده است.
وظایف و مسئولیتهای دولتها در قبال جامعه، غالبا به وسیله سازمانهای دولتی، صنعتی و بازرگانی موجود در جوامع صورت می پذیرد و منابع انسانی، عوامل مهمی برای تحقق اهداف این سازمانها به شمار می روند. در حقیقت این نیروهای انسانی هستند که سازمانهای یاد شده در بالا را به هدفهایشان می رسانند و زمانی که سازمانها به هدفهای خود رسیدند، در واقع جامعه و سرانجام دولتها را به اهداف خود می رسانند، که این به معنی توفیق دولتمردان در اداره امور جامعه و تحقق هدفها و آرزوهای افراد جامعه است.
با توجه به سیر تکوینی و جایگاه مدیریت منابع انسانی در جهان امروز، فلسفه مدیریت منابع انسانی روشن می گردد. این فلسفه بر مبنای یک رشته فعالیتهای مداوم پایه گذاری شده است که نخست، هماهنگی بین سازمان و منابع انسانی را در پذیرش هدفهای مشترک سازمانی ایجاد و آنگاه، رسیدن به آن هدفها و منابع را تضمین می کند. در حقیقت، می توان گفت فلسفه مدیریت منابع انسانی بر دو اصل استوار است: از یک سو، رسیدن به هدفهای سازمانی را در گرو تأمین نیازهای انسانی می داند و متقابلا تأمین این نیازها را در گرو نیل به آن اهداف. مدیریت منابع انسانی تخصص ویژه ای است که برای رضایت کارکنان و تأمین هدفهای سازمانی، برنامه ریزی و کوشش می کند. مدیریت منابع انسانی در واقع جنبه انسانی مدیریت است و مهمترین عامل در ارتقاء کیفیت و کمیت تولیدات و ارائه خدمات در سازمان به شمار می رود. مدیران منابع انسانی دو وظیفه دارند: نخست وظایف عمومی، یعنی برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و رهبری، نظارت و کنترل. وظیفه دیگر مدیران منابع انسانی، یعنی هر کار لازم برای استخدام در زمان استخدام، زمان بازنشستگی تا پایان عمر یک نیرو و پس از آن سروکار داشتن با مستمری بگیران آن نیرو (ابطحی 1377). به عبارت دیگر مدیر منابع انسانی برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت، رهبری و نظارت بر کلیه عملیات استخدامی و همچنین آموزش و بهسازی، نگهداری، ارزشیابی، برقراری ارتباطات، ایجاد انگیزه های کاری و به ویژه برنامه ریزی منابع انسانی را انجام می دهد. ...
روش ها و فنون گوناگونی برای آموزش و توسعه منابع انسانی وجود دارند. از جمله برای آموزش و توسعه دانش و مهارت لازم برای مشاغل علمی، روش آموزش های عملی و برای سایر مشاغل، از جمله مدیریت و سرپرستی، روش های دیگری برای مهارت های فردی، دانش سازمانی و معلومات عمومی وجود دارند.
آموزش های عملی، شامل: آموزش حین کار، آموزش جواری یا همجواری، آموزش استادشاگردی و دوره های اختصاصی.
شاید دلایلی که برنامه ریزی دقیق توسعه مدیریت و سرپرستی را الزامی می کند، طبیعت کار مدیریت و سرپرستی است که بسیار پیچیده و مشکل است و به همین سبب نیز معمولا تهیه و تنظیم فرم های شرح شغل کامل، به ویژه برای مدیران عالی سازمان ها کاری است بس مشکل و هر چند معمولاً گفته می شود که وظایف مدیران عبارت است از برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و رهبری و نظارت، ولی در عمل یک مدیر و یا سرپرست ممکن است در یک روزکاری به پنجاه مسأله گوناگون برخورد کند که مواردی از آنها، مسایل نامکرر و حتی جدید باشند. در اغلب موارد ممکن است که یک مدیر عالی سازمان نیمی از اوقات خود را صرف برقراری ارتباطات با رده های پایین و بقیه را به کار های خارج از سازمان اختصاص دهد که این خود نیاز به مهارتهای دیگری دارد. ...
خرید و دانلود آنی فایل